top of page
Pregnant Woman
Tiny Feet
Newborn

Zwangerschap en kraamzorg

 

In Portugal is het gebruikelijk dat de nieuwe moeder 2 dagen na de bevalling naar huis gaat. Zij zal echter nog wat hulp nodig hebben en/of twijfelen over hoe ze de juiste zorg aan haar nieuwe baby kan geven. Dit is waar Saar @ Home kan helpen.

 

Onze kraamzorg bestaat uit 7 dagen hulp zowel bij borst- of flesvoeding, als bij het aanleren van de nodige vaardigheden, zoals: het verschonen van de  baby, het baden, de navelstrengzorg, het temperaturen van de baby,  de hygiëne etc etc. En natuurlijk betrekken wij papa en de oudere kinderen bij deze taken.

 

We controleren ook de gezondheid van de moeder. We kijken of de baarmoeder krimpt, verzorgen de tepels, kijken of de  hechtingen goed genezen,  beoordelen eventueel  bloedverlies etc. etc.

Wanneer u geïnteresseerd bent is Marlene, de vroedvrouw van Saar @ Home, altijd bereid tot een informatief gesprek. Dan krijgt u een indruk wat wij voor u kunnen doen. Voor een veilige bevalling hoeft u echt niet terug te vliegen naar uw eigen land.

 

Wat nadere informatie over onze vroedvrouw Marlene:

Ze heeft in Nederland eerst een opleiding verpleegkunde gedaan. Daarna heeft ze 3 jaar als gediplomeerd verpleegkundige op een verloskundige afdeling gewerkt. Vervolgens heeft ze een opleiding in de verloskunde gedaan. Hierna had ze jarenlang een eigen praktijk als vroedvrouw. In die tijd heeft ze meer dan 2000 baby's ter wereld helpen brengen.  In 2009 woonde ze voor het eerst korte tijd in Portugal. Maar ze keerde terug naar Nederland om weer in de verloskunde te werken. Daarnaast volgde ze een cursus in Haptonomische zwangerschapstrainingen. Sinds 2014 is ze voor goed naar Portugal verhuisd.

bottom of page